« terug naar vorige pagina

Griepvaccinatie praktijk Sassen Copy

De jaarlijkse griepprik: voor wie?

De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld long- of hartaandoeningen.  

Waarom de griepprik?

Het griepvirus veroorzaakt griep. Als u de griepprik krijgt, dan reageert uw lichaam door afweerstoffen te maken tegen het griepvirus. Daardoor wordt de kans op griep kleiner. Het kan zijn dat u toch griep krijgt. De griepprik zorgt er dan wel voor dat u minder ernstig ziek wordt:

  • De griep verloopt milder
  • De kans op complicaties, zoals een longontsteking of hartproblemen, is kleiner
  • De kans is kleiner dat de aandoening die u al heeft erger wordt door de griep.

De griepmiddagen zijn gepland op de volgende:

Voor praktijk Sassen  worden de patiënten op dinsdag 29 oktober gevaccineerd

van 15.00 – 18.00 uur.

Vergeet uw griep oproep niet mee te nemen naar de praktijk!

NB: Besluit u om niet te komen  voor uw griepvaccin op deze dag. Dan loopt u het risico dat er geen vaccin beschikbaar is.

Mocht u absoluut niet op aangegeven datum en tijdstip kunnen, dan kunt u 12 of 13 november 2019 de griepprik halen tussen 15.30 en 16.30 uur. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken!

Vergeet niet uw griepoproep mee te nemen.

Om de reguliere patiëntenzorg te kunnen leveren. Zullen er GEEN uitzonderingen gemaakt worden voor andere data of tijdstippen.

Wacht niet met het halen van de griepprik tot veel mensen griep hebben. Het duurt ongeveer 2 weken voordat de griepprik voldoende beschermt tegen griep. Als u na die 2 weken in aanraking komt met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan maken de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk. De bescherming duurt meestal 6 maanden.