« terug naar vorige pagina

OZOverbindzorg

Wilt u makkelijker communiceren met uw zorgverleners? Via OZOverbindzorg kan dat!

Heeft u te maken met verschillende hulpverleners, zoals huisarts, thuiszorg en fysiotherapeut? En heeft u behoefte aan meer overzicht? Via OZOverbindzorg heeft u op één centrale plek contact met alle hulpverleners. Wilt u of uw mantelzorger even met een hulpverlener overleggen of zorgen uiten? Dan hoeft u maar één bericht te sturen op een moment dat u uitkomt en de juiste hulpverlener reageert. OZOverbindzorg is er voor zowel de patiënt als de mantelzorger.

Wat is OZOverbindzorg?

OZOverbindzorg is een online communicatieplatform dat in steeds meer delen van Nederland wordt gebruikt. Het is een handig hulpmiddel om overzicht te krijgen van alle betrokken hulpverleners. Via OZOverbindzorg kun je makkelijk en veilig berichten sturen en ontvangen van en naar de hulpverleners. Wijkverpleging/thuiszorg, huisarts, praktijkondersteuner, diëtist, welzijnsmedewerker, fysiotherapeut en ergotherapeut, hebben toegang tot OZOverbindzorg. Ook in Rivierenland. In Rivierenland werken we met OZOverbindzorg voor (kwetsbare) ouderen.

Voor wie is OZOverbindzorg?

OZOverbindzorg is er zowel voor de patiënt als de mantelzorger. Het is erg geschikt voor mensen waarbij meerdere hulpverleners betrokken zijn en waar dus goed met elkaar gecommuniceerd moet worden. U bepaalt zélf wie er toegang hebben tot OZOverbindzorg. Bijvoorbeeld mantelzorgers, familie en vrienden, (zorg)professionals en de gemeente als u daar toestemming voor geeft. OZOverbindzorg is een veilige manier van communiceren.  

Waarom OZOverbindzorg?

OZOverbindzorg maakt het makkelijker voor u om met hulpverleners te communiceren. Ook  hulpverleners communiceren makkelijker met elkaar. Zo is iedereen goed van elkaar op te hoogte over uw situatie en dat is belangrijk om ervoor te zorgen dat u de beste en meest gepaste zorg krijgt!

Wat zijn de ervaringen met OZOverbindzorg?

Vele ouderen en mantelzorgers maken al gebruik van OZOverbindzorg. Zij geven OZOverbindzorg een 8,7! Een paar ervaringen:

“Ik woon ver bij mijn ouders vandaan. Doordat ik ook wekelijks berichten meelees zie ik wat er gebeurt en word ik gerustgesteld dat mijn ouders in een veilige omgeving verkeren. Het is veel handiger om een bericht te plaatsen en op een eigen, handig moment te kunnen lezen en beantwoorden. In plaats van langs elkaar heen te bellen zoals hiervoor veel gebeurde”.

“De eerste keer dat ik het gebruikte was ik positief verrast “wat een snelle reactie op mijn vraag!”. OZOverbindzorg zorgt er ook voor dat ik alle correspondentie over mijn moeder op één plek heb, dat is fijn. Ik ben nu veel beter op de hoogte van de situatie.”

“Mijn moeder vergeet soms wat de adviezen zijn of haalt ze door elkaar. Het is dan bijvoorbeeld niet meer duidelijk wat ze nu wel of niet mag eten en drinken. In zo’n geval is het handig om het advies even terug te lezen in OZOverbindzorg. Of een vraag te sturen naar de zorgverleners. Dat gaat heel eenvoudig.”

Wilt u meer weten?

Kijk eens rond op: https://www.ozoverbindzorg.nl/ en https://www.ozoverbindzorg.nl/client-familie/. Of vraag aan uw huisarts of de wijkverpleging of ze u meer kunnen vertellen.

Wilt u zich aanmelden voor OZOverbindzorg?

Geef bij uw huisarts, praktijkondersteuner en thuiszorgmedewerker aan dat u graag met OZOverbindzorg wilt werken. Zij weten de weg, geven u informatie en zorgen dat u een (gratis) account ontvangt. U kunt ook alvast een account aanmelden via de website: https://www.ozoverbindzorg.nl/aanmeldformulier-client-mantelzorger/

Meer informatie

 • Dochter met kwetsbare ouders

  Ik gebruik OZOverbindzorg om te corresponderen met de hulpverleners, ze reageren snel als ik een vraag stel, veel sneller dan als ik een dokter probeer te bellen, dan sta ik zo minimaal een half uur in de wacht en blijkt de dokter nog geen tijd te hebben op dat moment. OZOverbindzorg werkt goed voor de correspondentie. De eerste keer dat ik het gebruikte was ik positief verrast “wat een snelle reactie op mijn vraag!”. Ik heb ook CarenZorgt voor mijn moeder en lees daar mee met wat de thuiszorg heeft gedaan bij mijn moeder en hoe het gaat met haar. Ik communiceer daar niet mee. Mijn ervaring met OZOverbindzorg? Het was heel even wennen, want er staan een hoop dingen in waarvan ik niet wist wat ik ermee moest. Maar de berichtenknop was eenvoudig te vinden en daar gaat het om. Wonderbaarlijk hoe snel het werkt. Mijn moeder heeft veel klachten en door mijn vaders dementie wordt de situatie steeds complexer. Ik weet niet altijd bij wie ik terecht moet met mijn vraag en dan stuur ik een bericht naar iedereen in OZOverbindzorg en krijg binnen no-time reactie van degene die daarover gaat. Hiervoor gebruikten we ook Whatsapp, al is dat niet echt veilig. OZOverbindzorg zorgt er ook voor dat ik alle correspondentie over mijn moeder op één plek heb, dat is fijn. Ik ben nu veel beter op de hoogte van de situatie “ma, je hoeft geen poppenkast meer te spelen, want ik lees mee”. Als het om afstemmen gaat met de andere betrokkenen, dan geef ik OZOverbindzorg echt een 9 of 10. Het is fijn om op de hoogte te zijn van de huidige situatie. Dat verzacht mijn zorgen een beetje in deze ingewikkelde tijd.

  Dochter met kwetsbare 91-jarige moeder

  Ik haal het soms zelf een beetje door elkaar, want er gebeurt zoveel met mijn moeder. Dan is het fijn om alles even terug te lezen in OZOverbindzorg en weer overzicht te krijgen. Ik kan zelf een berichtje sturen naar de praktijkondersteuner, de diëtist of de wijkverpleegkundige van de thuiszorg. Mijn moeder vergeet soms wat de adviezen zijn of haalt ze door elkaar. Het is dan bijvoorbeeld niet meer duidelijk wat ze nu wel of niet mag eten en drinken. In zo’n geval is het handig om het advies even terug te lezen in OZOverbindzorg. Of een vraag te sturen naar de zorgverleners. Dat gaat heel eenvoudig. Voor de beveiliging moet nog een extra code worden ingevoerd. Dat is wel een extra actie, maar wel goed voor de privacy. Voordat ik met OZOverbindzorg werkte, belde ik naar de zorgverleners. Vooral bij de huisarts hing ik dan vaak lang in de wacht. Dit is sneller en handiger. Ja, ik vind mijn weg er goed in!

  Zoon met kwetsbare ouders

  Mijn moeder heeft een volledig pakket thuis indicatie en mijn vader gaat ook steeds verder achteruit. Ze wonen beide nog wel thuis. Ik woon ver bij ze vandaan en blijf via OZOverbindzorg goed op de hoogte omdat ik heel gemakkelijk kan communiceren met de zorgverleners. Doordat ik ook wekelijks berichten meelees zie ik wat er gebeurt en word ik gerustgesteld dat mijn ouders in een veilige omgeving verkeren. Het is veel handiger om een bericht te plaatsen en op eigen tijd te kunnen lezen en beantwoorden dan langs elkaar heen te bellen zoals hiervoor veel gebeurde. Nog niet alle zorgverleners zitten al in OZOverbindzorg, dus dat is nog wel een verbeterpunt. Ook kan er misschien nog meer informatie worden uitgewisseld, zoals een actueel medicatieoverzicht? Dan hadden we wellicht kunnen voorkomen dat mijn moeder laatst van de internist medicatie had gekregen die achteraf niet voorgeschreven hadden moeten worden en voor haar leiden tot een val. Ook de paramedische disciplines zouden meer gebruik kunnen maken van OZOverbindzorg bijvoorbeeld door even een kort verslag te delen. Naast OZO gebruik ik ook nog CarenZorgt, ik vind het geen probleem om 2 systemen naast elkaar te gebruiken. Voor privé gebruik je ook whatsapp en mail naast elkaar.