« terug naar vorige pagina

Praktijkondersteuner – Somatiek (POH-S)

De praktijkondersteuner -Somatiek (POH-S) heeft als functie de praktijk van de huisarts te ondersteunen door de huisarts gedeeltelijk het werk uit handen te nemen.

De POH-S vervangt de huisarts niet en de POH-S is ook geen doktersassistente. 

De POH-S heeft een opleiding gevolgd om specifiek mensen te begeleiden met chronische aandoeningen, te weten Diabetes Mellitus (suikerziekte), hart- en vaatziekten, Astma/COPD. Er is een eigen spreekuur waar de POH-S controles uitvoert zoals het meten van een bloeddruk, het in kaart brengen van uw klachten en het controleren van bloedwaardes. U wordt tevens begeleid bij het gebruik van uw medicatie.

Samen met u kijkt de POH welke mogelijkheden u fysiek, emotioneel en sociaal gezien kunnen uitdagen om gezond door het leven te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

Ouderenzorg

Binnen onze praktijk hebben wij ook een praktijkondersteuner Ouderenzorg. Deze persoon kijkt samen met u en bijvoorbeeld uw mantelzorger welke hulp en ondersteuning u nodig heeft op het gebied van ouder en misschien kwetsbaarder worden.  Zij geeft u adviezen en onderzoekt samen met u hoe de gewenste hulp kan worden gerealiseerd, zodat u uw leven gezond, fijn en veilig kunt voort leven in de voor u fijne leefomgeving. 

Vergoeding:

De POH-S wordt net als de huisarts vergoed vanuit de basisverzekering. U betaalt er geen eigen risico of eigen bijdrage voor. Wel gaan eventuele aanvullende onderzoeken zoals bijvoorbeeld bloedonderzoek en medicatie van uw eigen bijdrage af.

 

Meer informatie