« terug naar vorige pagina

Veel gehoorde vragen over het corona vaccin

Wie mag uw huisartsenpraktijk op dit moment vaccineren?

Uw huisartsenpraktijk heeft vanuit de overheid de opdracht gekregen op korte termijn patiënten in de leeftijd van 60 tot en met 64 jaar en niet- mobiele thuiswonende ouderen met het AstraZeneca vaccin te vaccineren.

Wij kunnen u nog niet een oproepdatum geven, omdat wij wachten op een definitieve leveringsdatum van de vaccins. Houdt u onze website in de gaten. Wij proberen onze patiënten zoveel mogelijk per mail en via de website te informeren.

Vaccinaties worden slechts op 1 dag gepland, dit heeft te maken met de bruikbaarheid/houdbaarheid van het vaccin en het streven om de druk op de dagelijkse huisartsenzorg tot een minimum te bepreken.

Wij hopen op uw begrip.

Wanneer zijn mensen van 50-59 jaar zonder medische indicatie aan de beurt?

In principe zijn de 50-59 jarigen zonder medische indicatie kort na vaccinatie van de medische risicogroep aan de beurt. Zij zullen worden uitgenodigd door het RIVM voor vaccinatie bij de GGD. Het is mogelijk dat een of meerdere leeftijdsjaren tegelijkertijd worden uitgenodigd. 

 

Uw heeft uw eerste Astra Zeneca vaccin gehad en bent onder de 60 jaar?

Volgens de gezondheidsraad kunnen wij u verantwoord het 2e vaccin toedienen.

 

U kunt niet verschijnen op uw geplande afspraak voor vaccinatie

Helaas kunnen wij u geen andere dag of datum aanbieden, dit heeft te maken met het maatwerk en houdbaarheid van het vaccin.

 U wilt geen AstraZeneca vaccin

Dit is een keuze die u maakt. Uw huisartsenpraktijk kan in dit geval niets voor u betekenen. U zult moeten wachten op een oproep via de GGD. Hoe dit proces verloopt is voor ons niet duidelijk. Vragen hierover kunnen wij dan ook niet beantwoorden.

Hoe helpt u ons de telefonische wachttijden aanzienlijk te verbeteren?

Om te voorkomen dat wachttijden oplopen aan de telefoon. En hierdoor de reguliere huisartsenzorg in het gedrang komt. Vragen wij u nadrukkelijk, uw vragen over het nog te ontvangen vaccin te neer te leggen bij het landelijke publieksnummer 0800-1351

Meer informatie vindt u via deze website, op thuisarts.nl/Corona, www.rivm/coronavaccinatie

Wij danken u voor uw begrip en wij hopen dat u de informatie heeft gevonden die u zocht.