« terug naar vorige pagina

Nationale Diabetes Challenge

PERSBERICHT 20 maart

Samen wandelen maakt fitter en gezonder!

Na het succes van de afgelopen jaren, wandelen we ook in 2019 door en doen alle gezondheidscentra in Tiel mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC) 2019. We nodigen mensen met diabetes en andere geïnteresseerden uit om vanaf 7 mei wekelijks met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid.

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus ook mensen zonder diabetes zijn welkom. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdag 17 april van 19 tot 20 uur en donderdag 18 april van 19.30 tot 20.30 uur organiseren we informatieavonden over de Tielse Diabetes Challenge. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom. Op woensdag 17 april zijn we te gast in het RSG Lingecollege, locatie Teisterbant, locatie Teisterbantlaan 2 en op donderdag 18 april in het Ziekenhuis Rivierenland, locatie President Kennedylaan 1 in Tiel. Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan door een mailtje te sturen naar NDCTiel@gmail.com

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC helpt hen daarbij. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging om zo hun kwaliteit van leven te verbeteren.

Meer weten of meedoen? Kijk op www.nationalediabeteschallenge.nl/tiel