« terug naar vorige pagina

Persbericht ECT ontvangt Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Persbericht

Eerstelijns Centrum Tiel ontvangt Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid

Tiel, 21 augustus 2019 –

De gebouwen van het Eerstelijns Centrum Tiel (ECT Tiel) zijn bewezen optimaal toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Martijn Leeflang, directeur van ECT Tiel, ontving van Renée Houwen van Ongehinderd het keurmerk dat bewijst dat iedereen eenvoudig toegang heeft tot de panden van ECT Tiel. Het gezondheidscentrum heeft hiervoor de laatste maanden diverse aanpassingen gedaan in en om de panden.

Een toegankelijker Nederland
‘Ongehinderd’ is een maatschappelijk gedreven onderneming die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Mede opgericht door BNN Bikkel Gerard de Nooij. Hij liep op zijn 23ste door een motorongeval een dwarslaesie op en ervaart na zijn revalidatie letterlijk welke drempels er in het alledaagse leven zijn nu hij gebruikmaakt van een rolstoel. Ongehinderd heeft een app en website waarmee mensen met een lichamelijke beperking altijd en overal inzicht krijgen in de toegankelijkheid van publieke locaties. Het keuringsteam toetst locaties in opdracht van gemeenten en bedrijven. Daarnaast is Ongehinderd de uitvoerende partij voor het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid. De informatie is in de gratis app en op de website www.ongehinderd.nl te vinden, waar inmiddels tienduizenden gebruikers beoordelingen plaatsen.

Aanpassingen voor optimale toegankelijkheid
De afgelopen maanden heeft ECT Tiel diverse aanpassingen gedaan aan haar panden, onder andere hellingen naar in- en (nood)uitgangen, blindegeleidetegels, wachtkamerdeuren die met een grote knop automatisch te openen zijn, stoelen met leuningen in de wachtkamers, verbrede parkeerplaatsen voor lichamelijk beperkten, strips in de traptreden die diepte markeren voor slechtzienden, extra leuningen in de invalidentoiletten en meer. Directeur Martijn Leeflang: “Voor iedereen in Tiel moet goede zorg toegankelijk zijn. Juist ook voor mensen met een lichamelijke beperking. Het Nederlands Keurmerk voor Toegankelijkheid bevestigt dat de gebouwen van het Eerstelijns Centrum Tiel optimaal toegankelijk zijn.”

Keuringsteam: keurmerk dik verdiend!

Renée Houwen van Ongehinderd is blij met de voortrekkersrol van het ECT Tiel. “Complimenten voor de inzet! De afgelopen maanden is er letterlijk veel op de schop gegaan. Weinig organisaties pakken het zo grondig aan als het ECT Tiel. Iedereen met een lichamelijk beperking – of dat nu blinden of slechtzienden zijn, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven of slechthorenden – zoekt maximale bewegingsvrijheid. Je wil immers zonder hindernissen naar de dokter, fysiotherapeut, verloskundige of apotheek. Ons keuringsteam oordeelde dat dit uitstekend kan bij ECT Tiel. Het keurmerk is dik verdiend!”

Website Ongehinderd: https://www.ongehinderd.nl/