« terug naar vorige pagina

Tijdelijk stop zetten AstraZeneca vaccin

Het ministerie van VWS heeft besloten om per direct het vaccineren met het coronavaccin van AstraZeneca tijdelijk stop te zetten. Dit alles uit voorzorg en in afwachting van nader onderzoek. 

Tot en met zondag 28 maart wordt er niet gevaccineerd met AstraZeneca.

Er zijn geen extra voorzorgsmaatregelen nodig voor mensen die al gevaccineerd zijn met AstraZeneca.

Voor onze huisartsenpraktijken betekent het dat de geplande vaccinaties niet doorgaan op de geplande dagen.

Heeft u een  oproepbrief ontvangen  en inmiddels een afspraak online gepland? Dan ontvangt u, zodra wij meer weten een nieuwe mogelijkheid en oproepbrief voor het plannen van een afspraak. Dit ontvangt u per mail.

Is het voor u lastig om online een afspraak te plannen en wilde u dit telefonisch doen, belt u het speciale telefoonnummer op de dag zoals aangegeven in uw oproepbrief. Wij zullen u vragen naar uw gegevens, persoonlijke code en email adres.  Ook u ontvangt, zodra wij meer weten,  een nieuwe oproepbrief en de mogelijkheid voor het plannen van een afspraak.  Deze informatie ontvangt u per mail.

Wij vragen u met klem de huisartsenpraktijk niet te bellen voor meer informatie. Deze is namelijk (nog) niet beschikbaar. Wij willen graag dat de reguliere zorgverlening niet belemmerd wordt door vele vragen die u mogelijk heeft over het vervolg van de vaccinatie.

Via onze website proberen wij u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. 

Wij danken u voor uw begrip.