« terug naar vorige pagina

Veelgestelde vragen over de griepvaccinatie en pneumokokkenvaccinatie

FAQ’s Griep- en pneumokokkenvaccinatie 2021

Om de telefonische belasting tot een minimum te beperken en hierdoor lange wachttijden te voorkomen. Vragen wij U onderstaande vragen en antwoorden over de griep- of pneumokokken uitnodiging te lezen.

Mocht uw vraag niet beantwoord zijn, wilt U uw vraag dan stellen via het contactformulier? Ook te vinden op onze website. Wij zullen u spoedig voorzien van een reactie.


Doelgroep pneumokokkenvaccinatie 2021:
Bestemd voor mensen van 69 tot en met 73 jaar. U komt in aanmerking voor deze vaccinatie als u geboren bent tussen 1-1-1948  en  31-12-1952.

Extra doelgroepen 2021:
De gezondheidsraad heeft op 20-09-2021 een nieuw advies gegeven. In het advies zijn extra doelgroepen benoemd die baat hebben bij de griepvaccinatie, zoals zwangere vrouwen en ex-covid patiënten met longschade.

Aangezien het advies aan de vooravond van de vaccinatiecampagne is gepubliceerd, is het niet mogelijk deze nieuwe indicaties mee te nemen in de campagne van 2021.

U kunt zich tussen 1 oktober en 1 november bij ons aanmelden via het contactformulier op onze website. U zult dan op een reservelijst worden genoteerd en u ontvangt t.z.t een uitnodiging van ons.

Griep- en/of pneumokokkenvaccinatie in combinatie met een Covid-19 vaccinatie:
Het advies is om de covid-19-vaccinatie minimaal 7 dagen ná of 14 dagen vóór de griep- en of pneumokokkenvaccinatie te plannen om zo bijwerkingen goed uit elkaar te kunnen houden. Wij zullen ons griep- en/of pneumokokkenvaccinatie spreekuur hier niet op aanpassen. Patiënten worden gevraagd hier zelf rekening mee te houden bij het plannen van de afspraak voor de Covid-19-vaccinatie.

Is u vraag nog niet beantwoord? Dan willen wij u vragen om het contactformulier in te vullen
Deze is te vinden op onze website