« terug naar vorige pagina

CenteringZwangerschap

𝐙𝐰𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫? 𝐃𝐨𝐞 𝐦𝐞𝐞 𝐚𝐚𝐧 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐞𝐫𝐢𝐧𝐠𝐙𝐰𝐚𝐧𝐠𝐞𝐫𝐬𝐜𝐡𝐚𝐩
CenteringZwangerschap is een vorm van verloskundige zorg waarbij je als zwangere een centrale en actieve rol speelt. Bij ZIJ vrouw & geboortezorg en Verloskundig Centrum Meno in het ECT kun je hieraan meedoen.
 
𝒁𝒐 𝒛𝒊𝒆𝒕 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈𝒁𝒘𝒂𝒏𝒈𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒂𝒑 𝒆𝒓𝒖𝒊𝒕
🔹 Er zijn elf bijeenkomsten. De eerste en tweede afspraak bij de verloskundige zijn individuele consulten vanwege de echo’s die plaatsvinden. De medische vervolgcontroles vinden in zo’n acht groepsbijeenkomsten plaats en er is er nog één bijeenkomst na de bevalling.
🔹 Je krijgt begeleiding van verloskundigen en andere professionals (bijvoorbeeld kraamzorg).
🔹 Tijdens de bijeenkomsten worden verschillende zorgverleners uitgenodigd, bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie, babymassage en coaching.
🔹 Daarnaast praat je uitgebreid met andere vrouwen die rond dezelfde tijd als jij zijn uitgerekend over zwangerschap, gezondheid, leefstijl, de bevalling en babytijd. Samen weet je meer!
 
𝑾𝒂𝒂𝒓𝒐𝒎 𝒎𝒆𝒆𝒅𝒐𝒆𝒏?
🔹 Tijdens de bijeenkomsten van twee uur kan de verloskundige je veel meer informatie geven en dieper op vragen ingaan dan bij een individueel consult van 15 minuten.
🔹 Je deelt je ervaringen, vragen en zorgen met elkaar, waardoor je je gesteund en begrepen voelt. Dit helpt ook bij het verminderen van angst en stress, als je dat hebt.
🔹 Je bouwt een netwerk op van andere zwangere vrouwen. Vaak ontstaan ook vriendschappen.
🔹 Doordat je je eigen bloeddruk en gewicht meet en dossier bijhoudt, ben en voel je je meer betrokken bij de zorg en krijg je er ook meer inzicht in.
 
𝑰𝒏𝒇𝒐 𝒆𝒏 𝒂𝒂𝒏𝒎𝒆𝒍𝒅𝒆𝒏 𝑪𝒆𝒏𝒕𝒆𝒓𝒊𝒏𝒈𝒁𝒘𝒂𝒏𝒈𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒂𝒑
📝 Zij Vrouw & Geboortezorg: telefoon (0344) 620 187 of meld je hier aan: https://zijgeboortezorg.nl/aanmelden-centering-zwangerschap/
📝 Verloskundig Centrum Meno: telefoon (0344) 627 257 of meld je hier aan: https://www.verloskundigcentrummeno.nl/aanmelden/
 
Kijk voor meer info op: https://samenweetjemeer.nl/