« terug naar vorige pagina

Eerstelijns Centrum Tiel plaatst deelkastje

PERSBERICHT

Voedsel en toiletartikelen voor mensen met weinig geld

Eerstelijns Centrum Tiel plaatst deelkastje

Tiel, 24 februari 2023Het Eerstelijns Centrum Tiel (ECT) heeft een deelkastje geplaatst op haar locatie Teisterbant aan de Dodewaardlaan in Tiel. Dit kastje is gevuld met houdbaar voedsel, toiletartikelen en maandverband. Het is bedoeld voor mensen die hiervoor geen geld hebben.

Laagdrempelige hulp
Martijn Leeflang, directeur ECT: “Voor velen is dit een zware tijd. Mensen die al een kleine portemonnee hebben, kunnen door de hoge energieprijzen en de gestegen kosten door inflatie niet rondkomen. Ze kunnen amper eten, toiletartikelen en maandverband kopen. Onze huisartsen en praktijkondersteuners zien dit steeds vaker in hun praktijk. Wij vinden dit schrijnend. Om mensen met weinig geld te ondersteunen, hebben wij een deelkastje geplaatst. Zo kunnen wij op een laagdrempelige manier hulp bieden.”

Huisartsen en praktijkondersteuners signaleren en attenderen
Het deelkastje is een initiatief van Innatura, een organisatie voor mensen met minimale middelen en voor dak- en thuislozen. Mensen met weinig geld kunnen uit het kastje producten halen en mensen die wat kunnen missen, kunnen er voedsel en artikelen inleggen. De zorgverleners van het ECT zullen hun patiënten hierop attenderen. Het deelkastje is goed vindbaar. Het staat veilig en droog in de patio voorbij de eerste schuifdeur van de locatie Teisterbant van het ECT. Bij het in- en uitlopen kunnen mensen er meteen gebruik van maken. Zo zijn zij snel geholpen. 

Proef
Het deelkastje is een proef. De komende tijd gaat het ECT de ervaringen ermee in kaart brengen en als de kast blijkt te voorzien in de behoefte zal zij ermee doorgaan. Wie producten kan missen, is van harte uitgenodigd om deze in het deelkastje te plaatsen.